Стефан Янев е като Възраждане light, коментира доц. Иво Инджов.Напрежението, проявило

...
Стефан Янев е като Възраждане light, коментира доц. Иво Инджов.Напрежението, проявило
Коментари Харесай

Иво Инджов: Стефан Янев е като Възраждане light

Стефан Янев е като " Възраждане " light, коментира доц. Иво Инджов.

Напрежението, показало се тази седмица в управническата настройка, ще се задълбочава – от една страна сред президента и водачите на " Продължаваме промяната " (ПП), от друга – поради офанзивата на Корнелия Нинова към Румен Радев. Освен това съществуват и междуособици в управническата коалиция, нападат и опозиционните обединения в Народното събрание.

" Картината не наподобява розова, само че в същото време не е и безнадеждна ", разяснява пред Радио София доцент Иво Инджов, учител и експерт по политически връзки.

По думите му, до неотдавна от Политическа партия са работили с по-корпоративен метод, опитваше се да прокарва мостове. Сред слабостите са обществените буфери за противопоставяне на икономическата рецесия и растежа на инфлацията.

Доказателство за вдишване на политическа отговорност от водещата партия в съдружното държавно управление са позицията по повод рекета от " Газпром ", както и мнението за Украйна и потребността от помощ, в това число и военна.

Неслучайно България влезе в международния информативен поток, съобщи настоящо.ком.

" Ако по този начин продължат, от Политическа партия ще консолидират гласоподавателите от либерално-демократичния набор, които желаят да видят България с по-голяма тежест в Европейски Съюз и като част от Запада с неговите полезности. Но могат да настроят против себе си путинофилския и консервативния избор. Все отново по-ясният им политически профил ще им бъде от изгода при последващи избори ", добави Инджов.

Според него със заявката си Корнелия Нинова си оставя малка врата – Българска социалистическа партия ще напусне държавното управление, в случай че то вземе решение за военна помощ за Украйна, само че в случай че решението се вземе от Народното събрание – няма да напусне ръководството.

Политологът уточни, че от Политическа партия може да ускорят рухването на държавното управление с прибързани дейности по повод ветото по отношение на Северна Македония по пътя ѝ към Европейски Съюз. Инджов чака компромис в ръководството, който да не разреши връщането на ГЕРБ на власт при едни нови, предварителни избори.

" Колкото до политическата групировка на Стефан Янев, нямам високи упования към едно " Възраждане " light, още повече, че не сме чули да са се декларирали някакви съществени, авторитетни фигури ", сподели още Иво Инджов.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР